Az oldalt a MediFat Szépségklinika üzemelteti

Magyar Elektrolipolizis és Lipoterápiás Társaság kerekasztal konferencia – 2021. augusztus 2.

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS ÖSSZEFOGLALÓ

 

A Magyar Elektrolipolízis és Lipoterápiás Társaság 2021. augusztus 2-án, Budapesten rendezte meg az Elektrolipolízis és lipoterápiás trendek a múlttól az iránymutató individuális orvosi elektrolipolízis terápia formájában megmutatkozó jövőképig” – című kerekasztal konferenciát, melyben az előadók bemutatták egy kevéssé ismert szakterület, a lipoterápia múltját és jelenét, és az Individuális Orvosi Elektrolipolízis prototípusban rejlő jövőbeli szakmai tendenciát is felvázolták.

 

Előadók és előadás címek:

 

1.        Elektrolipolízis és lipoterápiás trendek: Múlt, jelen, és jövő 

Dr. Gajdács Ágnes elnök, Magyar Elektrolipolízis és Lipoterápiás Társaság

2.        Az obezitológiai-lipoterápiás orvosi kezelőegység prototípus részeinek bemutatása

Dr. Bolya László ügyvezető, Variomed 2000 Bt – MediFat Obezitológiai Klinika

3.        Az obezitológiai-lipoterápiás orvosi kezelőegység prototípust üzemeltető szoftverrendszer bemutatása

Agg Péter informatikus, Neumann János Egyetem GAMF Kar

4.        Az orvosi obezitológiai – lipoterápiás kezelőegység prototípussal végzett személyre szabott kezelés eredményei

Dr. Gajdács Ágnes orvosigazgató, MediFat Szépségklinika

 

A lipoterápia, különösen annak orvosi ágazata az orvostudomány kevéssé ismert szakterülete, mely a bőr alatti zsírszövet és kötőszövet mennyiségi és minőségi eltéréseinek célzott, helyi kezelési metódusait foglalja magába.

A kerekasztal konferencia jelentőségét fokozza, hogy  Dr. Gajdács Ágnes belgyógyász, obezitológus főorvos, a Magyar Elektrolipolízis és Lipoterápiás Társaság elnöke, a MediFat Obezitológiai  Klinika igazgatója, a hosszú évek óta lipoterápiával foglalkozó szakember konferencia nyitó előadásában meghatározásra kerülnek a lipoterápiával kapcsolatos alapfogalmak, az orvosi lipoterápiás kezelések javallatai és ellenjavallatai – az obezitológia és lipoterápia határterületeit is figyelembe véve- , illetve a szakmai kompetencia szintek is.

Az előadásból az is kiderül, hogy az elmúlt 30 évben a különféle lipoterápiás (zsírbontó, alakformáló) kezelések megjelenése, elterjedése már trendkutatásra is lehetőséget ad, melyből az iparág jövőképe is kirajzolódik.

A kerekasztal konferencia második részében a szakterület jövőképének egy speciális vetülete kerül előtérbe, a GINOP-2.1.7-15-2016-01052 azonosító számú „Obezitológiai-lipoterápiás orvosi kezelőegység prototípus fejlesztése” című (kedvezményezett: Variomed 2000 Szolgáltató Betéti Társsaság) pályázat kutatási-fejlesztés folyamatának és eredményeinek bemutatásával az egyik orvosi lipoterápiás szakág, az orvosi elektrolipolízis területén.

Dr. Bolya László Az obezitológiai-lipoterápiás orvosi kezelőegység prototípus részeinek bemutatása előadásában átfogó képet adott az obezitológiai-lipoterápiás orvosi kezelőegység prototípus fejlesztési folyamatáról, és kitért a prototípus kezelőegység egyes részeire is.

Agg Péter „Az obezitológiai-lipoterápiás orvosi kezelőegység prototípust üzemeltető szoftverrendszer bemutatása” előadásában bemutatta az obezitológiai-lipoterápiás orvosi kezelőegység prototípust üzemeltető szoftverrendszert.

Dr. Gajdács Ágnes előadásában beszámolt arról, hogy kutatás-fejlesztés során különös kihívást jelentett az individualizált lipoterápiás kezelési prototípus megvalósításakor kiterjesztett indikációs területként az obezitológiai elvárásrendszernek is eleget kellett tenni, majd az orvosi obezitológiai – lipoterápiás kezelőegység prototípussal végzett személyre szabott kezelés eredményei ismertette.

A kutatási eredmények igazolták, hogy a pályázatban megfogalmazott főbb célok megvalósultak, mind az individualizált kezelés, mind a skálázhatóság, mind az előző kezelési metódushoz viszonyított hatékonyság növekedés vonatkozásában.

Jelen kutatási eredmények alapján úgy tűnik, hogy a prototípussal végzett kezelések szélesebb körben történő elterjedésére is lehet esély, amennyiben a gazdasági környezet ezt lehetővé teszi.

 

meghivo 1

Meghivo 2

 

1. Előadás

Lipoterápia trendek – múlt, jelen és jövő. Fogalmak, indikáció, kompetenciák.

Előadó: Dr. Gajdács Ágnes MELT elnöke

 

GÁ1

GÁ2

GÁ3

GÁ4

GÁ5

GÁ6 GÁ6

GÁ7

GÁ8

GÁ9

GÁ10

GÁ11

GÁ12

GÁ13

 

2. Előadás

Az obezitológiai-lipoterápiás orvosi kezelőegység prototípus részeinek bemutatása

Előadó: Dr. Bolya László ügyvezető, Variomed 2000 Bt.

 

BL1

BL2

BL3

BL4

BL5

BL6

BL7

BL8

BL9

BL10

BL11

BL12

 

3. Előadás

Obezitológiai-lipoterápiás orvosi kezelőegység prototípus fejlesztése GINOP-2.1.7-2016-01052 pályázat keretében megvalósult szoftverfejlesztések ismertetése

Előadó: Agg Péter informatikus, Neumann János Egyetem

 

 

AP1

 

 

AP2

AP3

AP4

AP5

AP6

AP7

AP8

AP9

 

4. Előadás

Az orvosi obezitológiai-lipoterápiás kezelőegység prototípussal végzett személyre szabott kezelés eredményei

Előadó: Dr. Gajdács Ágnes orvos-igazgató, MediFat Obezitológiai Klinika

 

G1

 

G2G3G4G5G6G7G8G9G10G11

  • Dr. Gajdács Ágnes

    Rendszeresen szerepel és publikál jelentős magyar televízió és rádiócsatorna műsoraiban, magazinokban.

  • Dr. Bolya László

    Elsősorban a fogyás kapcsán a sportnak az energiaháztartásban betöltött meghatározó szerepét tanulmányozza.

Szeretne orvosszakértőkkel konzultálni az elektrolipolízis módszeréről?