Az oldalt a MediFat Szépségklinika üzemelteti

Az életkor befolyásolja az orvosi elektromos zsírbontás eredményességét?

Az életkor előrehaladtával az alapanyagcsere általában lassabbá válik, és a mozgással összefüggő aktivitás időtartama és intenzitása is csökken, ezért jelentősen csökken az energiaigény.

Ez azt jelenti, hogy 35 éves életkor felett a viszonylagos energiaszükséglet már csökkenni kezd. Az energiaszükséglet  45 éves kor felett átlag 12-13%-al kevesebb a fiatalkorinál, 60 év felett pedig már 21-22%-os az energiaszükséglet  csökkenés a 35 éves életkor alattihoz képest.

Ez a jelentős energiaszükséglet csökkenés változatlan energiabevitel, táplálkozási szokások mellett a 35. életévtől kezdve folyamatosan hatni kezd, és akár jelentős súly- és zsírfelesleg felhalmozásához vezethet.

Minden olyan eljárás, amely a fokozatos elhájasodás, elhízás ellen hat, nagyon fontos szerepet játszik az egészség megőrzésben, betegség megelőzésben, hiszen az elhízás számos betegség kialakulásában ismert tényező.

Az orvosi elektrolipolízis a helyi anyagcsere viszonyok felpörgetésével, a helyi zsírraktárak méretének csökkentésével bármely életkorban képes csökkenteni a zsírfelesleget, tehát az elhájasodás mértékét.

A hasi terület kezelése a haskörfogat csökkentése miatt a fokozott  szív-és keringési rizikó mértékét képes csökkenteni, a metabolikus szindróma kialakulása ellen hat.

A csípőre, lábakra rakódott helyi zsírraktárak csökkentése pedig a különféle vénás és nyirok keringési betegségek (pl. visszeresség, lipödéma)  kialakulása, súlyosbodása ellen hat,  ezért szintén betegség megelőző hatású lehet.

A MediFat étrend bármilyen gyógydiétára is adaptálható, így pl. cukorbetegek, inzulin rezisztenciával rendelkezők, magas vérnyomásban szenvedők, epebetegek, glutén – és/vagy laktóz-intoleranciában szenvedők, vagy akár székrekedéssel bajlódó páciensek is élvezhetik az étrend előnyeit.

Ennek köszönhetően a MediFat elektrolipolízis kúra 40 éves kor felett is eredményes, a legidősebb páciens, aki idáig a kúra hatására sikerrel fogyott, 84 éves volt.

  • Dr. Gajdács Ágnes

    Rendszeresen szerepel és publikál jelentős magyar televízió és rádiócsatorna műsoraiban, magazinokban.

  • Dr. Bolya László

    Elsősorban a fogyás kapcsán a sportnak az energiaháztartásban betöltött meghatározó szerepét tanulmányozza.

Szeretne orvosszakértőkkel konzultálni az elektrolipolízis módszeréről?